Apritīga biznesa modeļi gastronomijā

Kafejnīcas un restorāni rada mūsu labsajūtu un iepazīstina ar daudzveidīgu, garšīgu un veselīgu pārtiku. Kvalitatīvs piedāvājums ir veiksmīga gastronomijas biznesa panākumu atslēga. Augošo pārtikas cenu un pieprasījuma pēc videi draudzīgākas pārtikas laikā HoReCa nozarei ir vajadzīgi jauni uzsvari, gatavība uzņemties izaicinājumus un izmēģināt jaunas lietas, īpaši Latgalē. Mainot veidu, kā pārtiku gatavojam un pasniedzam, var gūt lielāku peļņu un konkurētspēju, kā arī samazināt uzņēmuma vides ietekmes un piesaistīt vairāk ārvalstu un pašmāju klientu. Ja vēlies smelties iedvesmu un iemācīties ko jaunu un, ja esi ēdināšanas uzņēmuma vadītājs, pavārs vai praktikants, arī ēdināšanas jomas students vai mācībspēks no Latgales reģiona, šis pasākums ir tieši Tev!

Aicinām kopā ar citiem viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozares pārstāvjiem no Latgales, Tartu un Viļņas reģioniem veidot izpratni un piedalīties diskusijā, kas ir apritē balstīta uzņēmējdarbība un kādas ir tās priekšrocības gastronomijas jomā. Vietējais, augstu tehnoloģiju (high-tech) un apritīgs ir trīs kvalitātes rādītāji, noskaidrosim, kā tos izprotam Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, un kāda ir to loma apritīga biznesa modelī.

Šis ir pirmais pasākums, kur gribam iedvesmot un sniegt ieskatu apritīgā pārtikas konceptā. Līdz vasarai ir ieplānoti vēl trīs pasākumi ar praktiskiem ieteikumiem, kā būt veiksmīgiem klimata pārmaiņu laikā un ar mazāku resursu daudzumu iegūt vairāk labuma.

Programma

Datums: 2024. gada 20. marts
Laiks: 15.00-16.30
Formāts: Zoom

Zoom saiti nosūtīsim dažas dienas pirms pasākuma.

Darba kārtība 
15.00   Ievads
15.10   Apritīga biznesa modeļi
15.20   Apritīgas gastronomijas labās prakses pieredze
15.30   Baltijas reģiona pārtikas kultūra un vērtības
15.45   Saimas (Saimaa, Somija) gastronomijas reģions 2024
16.10   Diskusija
16.25   Turpmākie soļi un kopsavilkums
16.30   Noslēgums

Lai ieņemtu vietu pie attālinātā galdiņa, aicinām piereģistrēties laicīgi, izmantojot šo saiti, ne vēlāk kā līdz 19.03.2024.

Projektu “Apritīgas izmaiņas pārtikas jomā” (Circular FoodShift) īstenojam ar mērķi stiprināt aprites ekonomikā balstītu kapacitāti pārtikas jomā un palielināt starpnozaru sadarbību. Darbojamies ar Interreg Baltijas jūras reģiona programmas atbalstu un līdzfinansējumu, lai izveidotu apritīgu un ilgtspējīgu pārtikas reģionu.

Projekta partnerorganizācijas un sadarbības partneri: